Pennut

Ohjeita pentua harkitseville

Koiraa ei kannata ostaa hetken mielijohteesta. Koira vaatii paljon aikaa ja huolenpitoa, se voi sairastua jolloin voi tulla tarve käyttää sitä eläinlääkärillä, koira vaatii ulkoilutusta säällä kuin säällä.

Lisäksi pentu tai aikuinenkin koira voi tylsyyksissään pureskella lattialistat, sängynjalat yms yms. Tai sitten pissailla tai kakata sisälle. Sisäsiisteyteen kannattaa käyttää aikaa ja käyttää koiraa todella usein ulkona ja kehua valtavasti kun se tekee tarpeensa ulos. Nii-in, koiraa on käytettävä ulkona vaikka sataisi kuinka paljon. Ja sitä on myös lenkkeilytettävä säällä kuin säällä.

Koiraa kannattaa myös kouluttaa, suosittelen heti alkuun pentukurssin käymistä ja sen mukaan sitten etenemään omien tarpeiden mukaan. Pentua kun kasvattaa, niin ihan perusasiat kannattaa käydä sen kanssa läpi, aikuista koiraa on paljon vaikeampi opettaa esim. kulkemaan nätisti vetämättä hihnassa. Tunnin lenkin aikana kyllä puutuu voimakkaammankin ihmisen käsi.

Koirien hoitamiseen kuuluu myös hampaiden hoitoa, kynsien leikkuuta, turkin harjausta ja pesua, säännölliset rokotukset ja eläinlääkärissä käynnit.

Kennelliiton sivuilla on paljon hyviä vinkkejä koiran ostajan ajateltavaksi, kasvattajakin kannattaa valita sen mukaan kenen kanssa kemiat kohtaa. Moni kasvattaja haluaa pitää yhteyttä pennun ostajan kanssa ihan koko koiran elämän ajan, niin minäkin. Kasvatan koiria pienimuotoisesti siten, että joka pentue on sellainen, josta ensisijaisesti itselleni haluan pennun jatkamaan jalostustyötäni.

Suosittelen siis lukemaan ainakin Kennelliiton linkin:

Koiran hankinta
Mikäli edelleen olet sitä mieltä, että pennun hankinta on teille ajankohtainen, voit tiedustella mahdollisia vapaita pentuja ja kertoa teidän perheestä minulle lisää.

Ota ensin yhteyttä sähköpostitse. 

En myy pentuja osamaksulla, enkä vastaa tekstiviesti- , Messenger-, tai WhatsUp-kyselyihin.

Kommentit

Suositut tekstit